Zaterdag 10 juni: uitreiking Brusseprijs voor het beste journalistieke boek

In 2017 zal voor de tiende keer de Brusseprijs voor het beste journalistieke boek worden uitgereikt. Evenals vorig jaar wordt de winnaar bekendgemaakt in een speciale uitzending op locatie van NOS Met het Oog op Morgen (23.00-24.00 uur) vanuit Studio Desmet te Amsterdam. De winnaar ontvangt een oorkonde en een geldbedrag van € 10.000.  Voorafgaand aan de rechtstreekse uitzending, vindt vanaf 21.30 uur een  voorprogramma ronde de genomineerde boeken plaats. De uitnodiging voor het bijwonen van deze avond volgt in april, maar noteer zaterdag 10 juni alvast in uw agenda!

De jury – Frits van Exter, Hassan Bahara en Janny Groen – buigt zich momenteel over de 182 boeken (wederom een record) die meedingen naar de kwalificatie Beste journalistieke boek van 2016. Op donderdag 20 april zal juryvoorzitter Frits van Exter de shortlist van vijf titels bekendmaken. Dat doet hij tijdens de boekpresentatie van Onder de mensen, M.J. Brusse (1873-1941) het langverwachte boek van journalist Peter Brusse over zijn vader, de journalistieke pionier en naamgever van de Brusseprijs.