Schrijf je in voor de nieuwbrief

Vacature: Projectcoördinator Talentontwikkeling (20 uur per week)

Over de functie 

Het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten (Fonds BJP) is op zoek naar een  projectcoördinator talentontwikkeling voor circa 20 uur per week. De projectcoördinator zal zich bezighouden met coördinatie en uitvoering van onze Regeling TalentontwikkelingJe onderhoudt regelmatig contact met (aspirant)trainees en deelnemende media en je initieert samenwerkingen met aanbieders van scholing. Je denkt mee over ons beleid ten aanzien van scholing en educatie en werkt nauw samen met je collega’s op het bureau. In de functie is er ruimte om de Regeling Talentontwikkeling verder in te vullen en in te bedden in het beleid van het Fonds BJP, bijvoorbeeld door middel van nieuwe samenwerkingen of initiatieven. 

Wat wij vragen 

Je beschikt over WO werk- en denkniveau en hebt naast organisatorisch talent aantoonbare ervaring in journalistieke scholingsactiviteiten. Je weet wat er speelt en bent op de hoogte van ontwikkelingen en vernieuwingen in het journalistieke veld. Je bent pro-actief in het uitdenken van originele en onderbouwde scholingsplannen en in het benaderen van mogelijke samenwerkingspartners. Het gaat je natuurlijk af om in een coachende en ondersteunende rol betrokken te zijn bij de ontwikkeling van trainees. Je kan zowel zelfstandig werken als binnen een klein team, toont initiatief, bent communicatief vaardig en werkt georganiseerd. 
Je houdt je, deels in samenwerking met je collega’s, bezig met planning en uitvoering van: 
Regeling Jong Talentwaarmee jaarlijks getalenteerde journalisten voor één tot twee jaar als trainee aan het werk gaan op een onderzoeksredactie: 

  • Werving en voorlichting mediapartners en aspiranttrainees; 
  • Begeleiding traineesontwikkelplannen met hen opstellen en evaluatie; 
  • Schriftelijk vastleggen van afspraken en planningen; 
  • Uitwerken en organiseren van een scholingsprogramma voor de trainees. 

Beurs Expertisebevorderingdie ervaren journalisten de kans biedt te investeren in hun eigen ontwikkeling als (onderzoeks)journalist: 

  • Communicatie met/het informeren van (aspirant)aanvragers en het verwerken en beoordelen van hun aanvragen; 
  • Contacten leggen en onderhouden met aanbieders van journalistieke scholing. 


Wat wij bieden
 

We bieden een afwisselende functie in een kleine en flexibele organisatiedie waarde hecht aan laagdrempeligheid en benaderbaarheid. Je krijgt in eerste instantie een jaarcontract van twintig uur per week, met een proeftijd van een maandSalaris wordt mede bepaald op basis van werkervaring. De werkzaamheden worden momenteel deels thuis en deels op het in het centrum van Amsterdam gevestigde kantoor uitgevoerd. Je uren zijn flexibel in te plannen.  
Het Fonds BJP wil de pluriformiteit van de samenleving in organisatie en beleid recht doen en nodigt kandidaten met een bi-culturele achtergrond graag uit om te solliciteren. 

Over het Fonds 

Het Fonds BJP ondersteunt al dertig jaar het werk van journalisten door middel van projectsubsidies ten behoeve van journalistieke publicaties. Sinds 2018 kent het Fonds de Regeling Onderzoeksjournalistiek, waarvan de Regeling Talentontwikkeling deel uitmaakt. Hiermee wil het Fonds de kwaliteit en kwantiteit van de onderzoeksjournalistiek in Nederland bevorderen.  

Interesse? 

Heb je interesse in de functie? Stuur dan uiterlijk vrijdag 5 maart je c.v. en een korte motivatie naar vacatures@fondsbjp.nl o.v.v. Talentontwikkeling. Voor meer informatie kun je bellen of mailen met Joëlle Terburg, directeur-bestuurder a.i.: 0206386295 of  j.terburg@fondsbjp.nl.