Schrijf je in voor de nieuwbrief

Half oktober: nieuwe vacatures traineeships onderzoeksjournalistiek

Vanaf 1 januari 2022 komen er wederom traineeplekken beschikbaar bij verschillende onderzoeksredacties via het Jong Talent-programma van het Fonds BJP.

Beginnende (onderzoeks)journalisten kunnen vanaf half oktober 2021 solliciteren op een werkervaringsplek op één van de deelnemende landelijke of regionale onderzoeksredacties. De selectie van media die dit jaar een werkplek beschikbaar stellen wordt kort daarvoor bekendgemaakt.

Via het Jong Talent-programma kunnen trainees, met steun van het Fonds BJP, één tot twee jaar begeleid aan de slag als onderzoeksjournalist. Daarnaast nemen ze deel aan een door het Fonds georganiseerd scholingsprogramma. Dit wordt de vierde lichting trainees die via het programma hun eerste stappen als onderzoeksjournalist zet.

De derde lichting Jong Talent gaat op 4 oktober van start bij Brabants Dagblad, Het Financieele  Dagblad, Omrop Fryslân, Omroep Gelderland, The Investigative Desk, Nederlands Dagblad, Het Parool, Pointer (KRO-NCRV), RTL nieuws en Tubantia. Op 10 september ontmoetten de trainees elkaar voor het eerst tijdens de Jong Talent-kick-off in het Anatomiegebouw in Utrecht.

foto’s: Roger Cremers