Schrijf je in voor de nieuwbrief

Vacature: Coördinator Regelingen Regionale en Lokale Journalistiek (m/v/x) (24 uur p/w)

Heb je een hart voor lokale en regionale journalistiek en weet jij je weg te vinden in dit journalistieke landschap? Heb je een visie op de ondersteuning daarvan door fondsen en ben je in staat plannen om te zetten naar concrete acties? Dan zijn we op zoek naar jou.

Over de functie

Het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten (Fonds BJP) is op zoek naar een projectcoördinator voor 24 uur per week, die zich bezig zal houden met verdere ontwikkeling, uitvoering en inbedding van de regelingen voor lokale en regionale journalistiek van het Fonds BJP. Je werkt als coördinator de regelingen verder uit en draagt bij aan de uitvoering, onderhoudt regelmatige contacten met journalisten, regionale en lokale redacties, omroepen en journalistieke organisaties. Ook initieer je waar wenselijk samenwerkingen en draag je bij aan de naamsbekendheid van de regelingen en het Fonds BJP. Voor planning en uitvoering van de activiteiten werk je nauw samen met het bureau van het Fonds, waarvan je deel uitmaakt. Omdat de subsidieregelingen nauw met elkaar samenhangen, zul je zeker veel samenwerken met de coördinatoren van de Regeling Projectsubsidies en van de Regeling Talentontwikkeling. In de functie is er ruimte om de regelingen verder in te vullen.

Over het Fonds

Het Fonds BJP maakt als onafhankelijke stichting journalistieke diepgang mogelijk. We stellen journalisten in staat tegels te lichten, dieper te graven en misstanden bloot te leggen. Dat doen we door journalisten financieel te ondersteunen bij projecten, door een nieuwe generatie onderzoeksjournalisten op te leiden en door journalisten in staat te stellen zich professioneel te blijven ontwikkelen. Meer informatie over het Fonds en de subsidieregelingen is te vinden op onze website.

Wat wij bieden

We bieden een afwisselende functie in een kleine en flexibele organisatie die er waarde aan hecht laagdrempelig en benaderbaar te zijn. De functie is per direct beschikbaar. Je krijgt in eerste instantie een jaarcontract van vierentwintig uur per week, met een proeftijd van een maand. Het Fonds BJP kent een eigen arbeidsvoorwaardenreglement; salaris wordt bepaald op basis van werkervaring. De werkzaamheden kunnen (indien gewenst) grotendeels thuis worden uitgevoerd. Voor bezoeken aan redacties en belangrijke vergaderingen op kantoor zul je incidenteel wel op locatie aanwezig zijn. Je uren zijn flexibel in te plannen.

Wat wij vragen

Je beschikt over minimaal hbo werk- en denkniveau en hebt naast organisatorisch talent aantoonbare ervaring in of met regionale of lokale journalistiek. Je weet wat er speelt en bent op de hoogte van de ontwikkelingen en vernieuwingen in het journalistieke veld. Je bent pro-actief in het opzetten van activiteiten en benaderen van relevante partijen en kunt observaties uit het veld vertalen naar concrete acties die je in samenwerking met het team uitvoert. Je bent communicatief vaardig en werkt graag in een klein team. Je werkt nauwkeurig en georganiseerd en begrijpt dat bij werken voor een fonds als het onze af en toe ook rapportages en andere praktische werkzaamheden komen kijken.

Het grootste deel van je werkzaamheden zal bestaan uit het plannen, uitwerken en mede- uitvoeren van de regelingen voor regionale en lokale journalistiek, waarbij je bijvoorbeeld met de volgende dingen bezig kunt zijn:

  • Beleidsplannen omzetten in concrete regelingen. Voorbeelden van zulke plannen zijn onder meer (zie ook hier):

o Regeling Vervangende Kracht;
o Lokale traineeships;
o Residency’s bij regionale/lokale redacties;
o Coaching en hulp voor journalisten.

  • In samenwerking met team uitvoeren van de regelingen;
  • Het promoten van en informeren over nieuwe en bestaande subsidieregelingen;
  • Contacten leggen en waar relevant samenwerkingen aangaan met redacties, omroepen en andere partijen;
  • Teksten over de regelingen opstellen tbv interne en externe communicatie;
  • Voortgang en impact van regelingen monitoren en in contact blijven met relevante partijen.

Het Fonds BJP wil de pluriformiteit van de samenleving in organisatie en beleid recht doen en verwelkomt daarop graag sollicitaties van kandidaten met een achtergrond die in onze organisatie nu nog ondervertegenwoordigd is.

Solliciteren?

Word je enthousiast van deze functie? Stuur dan uiterlijk dinsdag 24 mei je c.v. en een korte motivatie naar vacatures@fondsbjp.nl o.v.v. Coördinator. Voor meer informatie kun je bellen of mailen met Joëlle Terburg, directeur-bestuurder: 020-6386295 of j.terburg@fondsbjp.nl.