Schrijf je in voor de nieuwbrief

Vacature: Coördinator Regeling Projectsubsidies (m/v/x) 32 uur per week 

Werk jij gestructureerd en lijkt het je leuk in een coördinerende rol journalisten te ondersteunen bij hun journalistieke projecten? Heb je een visie op de rol van ons fonds? Lijkt het je leuk om je bezig te houden met de praktische uitvoering van de subsidieregeling en laat jij je niet afschrikken door een beetje administratie?

Het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten (Fonds BJP) zoekt een coördinator van de Regeling Projectsubsidies voor 32 uur per week.  

Over de functie   

Als Coördinator Regeling Projectsubsidies houd je je, in samenwerking met je collega’s, bezig met de planning en uitvoering van de Regeling Projectsubsidies. Binnen deze regeling kunnen journalisten subsidie aanvragen voor journalistieke projecten die resulteren in een artikel, documentaire, boek, podcast of multimediaal project. Subsidieaanvragen worden vervolgens beoordeeld door journalisten die onderdeel zijn van onze poule van commissieleden.

In deze functie coördineer je de behandeling van subsidieaanvragen. Je staat in nauw contact met commissieleden en stuurt projectmedewerkers mede aan. Daarnaast houd je contact met journalisten over de voortgang van hun journalistieke project en ondersteun je bij eventuele uitdagingen. Je beantwoordt vragen van journalisten die subsidie hebben aangevraagd en geeft feedback op hun conceptaanvragen. Gesprekken documenteer je zorgvuldig. Je gebruikt ze als aanknopingspunten om onze subsidieregelingen en processen aan te scherpen.

Als technisch voorzitter leid je daarnaast de commissievergaderingen. Na de vergaderingen schrijf je toekennings- en afwijzingsbrieven aan journalisten en zorg je ervoor dat de besluiten goed verwerkt zijn in het subsidieportaal. 

Verder houd je je ogen open voor ontwikkeling in het journalistieke veld en draag je eraan bij dat de subsidieregeling goed aansluit op de praktijk. Je optimaliseert interne processen voor medewerkers en denkt mee hoe je obstakels weg kunt nemen voor journalisten. Deze ideeën zet je om in concrete plannen. 

Kenmerkend aan werken bij het Fonds is de combinatie van enerzijds inhoudelijke en communicatieve en anderzijds meer administratieve en praktische werkzaamheden, die elkaar afwisselen. 

Over het Fonds 

Het Fonds BJP maakt als onafhankelijke stichting journalistieke diepgang mogelijk. We stellen journalisten al 30 jaar in staat achtergronden uit te zoeken, dieper te graven en misstanden bloot te leggen. Dat doen we door journalisten financieel te ondersteunen bij projecten, door het opleiden van een nieuwe generatie onderzoeksjournalisten te faciliteren en door journalisten in staat te stellen zich professioneel te blijven ontwikkelen. Meer informatie over het Fonds en de subsidieregelingen is te vinden op onze website.  

Wat wij bieden

We bieden met ingang van 1 september een afwisselende functie in een kleine en flexibele organisatie, die waarde hecht aan laagdrempeligheid en benaderbaarheid. Je wordt onderdeel van een klein team dat gemotiveerd is om de journalistiek in Nederland zo goed mogelijk te ondersteunen. Je krijgt in eerste instantie een jaarcontract van 32 uur per week, met een proeftijd van een maand.  Je salaris op basis van fulltime werk ligt tussen de €3444,94 en €5387,83.  De werkzaamheden kunnen in overleg thuis en/of op het kantoor in het centrum van Amsterdam uitgevoerd worden. Je uren zijn flexibel in te plannen.   

Het Fonds BJP wil de pluriformiteit van de samenleving in organisatie en beleid recht doen en verwelkomt daarom graag sollicitaties van kandidaten met een achtergrond die in onze organisatie nu nog ondervertegenwoordigd is.

Wat wij zoeken 

Je hebt werkervaring binnen de journalistiek/media, als projectmanager of binnen de fondsenwereld en je vervult graag een rol binnen een ondersteunende organisatie zoals het Fonds BJP. Je hebt een brede journalistieke en maatschappelijke belangstelling en bent op de hoogte van relevante ontwikkelingen binnen de journalistiek.  Je bent ijzersterk in communicatie, kunt subsidiebesluiten (ook de negatieve) helder toelichten en aanvragers feedback geven op hun plannen. Je hebt organisatorisch talent, oog voor detail en je houdt ervan om administratief gestructureerd te werken: je laat je niet afschrikken door schriftelijke voorstellen, besluitenlijsten, Excelbestanden of kleine technische aanpassingen in ons subsidieportaal. Je werkt zowel zelfstandig als binnen een klein team, toont initiatief, bent communicatief (zowel mondeling als schriftelijk) zeer vaardig en beheerst de Nederlandse taal uitstekend. 

Interesse? 

Heb je interesse in de functie? Stuur dan uiterlijk maandag 15 augustus 2022 je c.v. en een korte motivatie naar vacatures@fondsbjp.nl o.v.v. Coördinator Regeling Projectsubsidies. Voor meer informatie kun je bellen (020-6386295) of mailen naar vacatures@fondsbjp.nl 

 

Eén reactie op “Vacature: Coördinator Regeling Projectsubsidies (m/v/x) 32 uur per week 

Reacties zijn gesloten.