Schrijf je in voor de nieuwbrief

Vacature: Medewerker Talentontwikkeling (m/v/x) 32 uur per week

Ben jij een organisatorisch sterke aanpakker die graag wil bijdragen aan de professionele ontwikkeling van journalisten? Lijkt het je leuk om in een ondersteunende rol onderzoeksjournalistieke traineeships mede mogelijk te maken en zorg te dragen voor de praktische uitvoering en administratie van de Regeling Talentontwikkeling?

Het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten (Fonds BJP) is op zoek naar een projectmedewerker talentontwikkeling voor circa 32 uur per week.

Over de functie

Je bent een inhoudelijk onderlegde regelaar die praktische zaken rond de Regeling Talentontwikkeling in goede banen leidt en daarnaast graag meedenkt over de invulling van nieuwe subsidieregelingen voor journalisten.

De Regeling Talentontwikkeling is erop gericht beginnende journalisten in staat te stellen om zich te ontplooien als onderzoeksjournalist via traineeships op redacties. Daarnaast stimuleren we ervaren journalisten met deze regeling zich te blijven ontwikkelen in een veranderend media-landschap.

Als projectmedewerker Talentontwikkeling sta je zowel nauw contact met journalisten die een Beurs Expertisebevordering aanvragen als met de commissieleden die de aanvragen beoordelen. Daarnaast onderhoudt je regelmatig contact met (aspirant)trainees en deelnemende redacties aan de Regeling Jong Talent om er mede voor te zorgen dat de traineeships voor beide partijen een succes zijn. Je bent verantwoordelijk voor de organisatie van de logistiek rondom de journalistieke trainingen, workshops en bijeenkomsten die wij organiseren voor trainees en redacties als onderdeel van de Jong Talent-traineeships.

Wij zitten midden in de ontwikkeling van nieuwe regelingen ter ondersteuning van journalisten. Denk daarbij aan coachingsmogelijkheden voor freelancejournalisten, een mentoraatprogramma en lokale traineeships. In jouw functie help en denk je mee deze regelingen (praktisch) vorm te geven.

Over het Fonds

Het Fonds BJP maakt als onafhankelijke stichting journalistieke diepgang mogelijk. We stellen journalisten al 30 jaar in staat achtergronden uit te zoeken, dieper te graven en misstanden bloot te leggen. Dat doen we door journalisten financieel te ondersteunen bij projecten, door het opleiden van een nieuwe generatie onderzoeksjournalisten te faciliteren en door journalisten in staat te stellen zich professioneel te blijven ontwikkelen. Meer informatie over het Fonds en de subsidieregelingen is te vinden op onze website.

Wat wij bieden

We bieden met ingang van 1 september een afwisselende functie in een kleine en flexibele organisatie, die waarde hecht aan laagdrempeligheid en benaderbaarheid. Je wordt onderdeel van een team dat gemotiveerd is om de journalistiek in Nederland zo goed mogelijk te ondersteunen. Kenmerkend aan werken bij het Fonds is de combinatie van enerzijds inhoudelijke en anderzijds meer administratieve en praktische werkzaamheden, die elkaar afwisselen.

Je krijgt in eerste instantie een jaarcontract van 32 uur per week, met een proeftijd van een maand. Je salaris op basis van fulltime werk ligt tussen de €2538,21 en €3934,24. De werkzaamheden kunnen in overleg thuis, remote en/of op het kantoor in het centrum van Amsterdam uitgevoerd worden. Je uren zijn flexibel in te plannen.

Het Fonds BJP wil de pluriformiteit van de samenleving in organisatie en beleid recht doen en verwelkomt daarom graag sollicitaties van kandidaten met een achtergrond die in onze organisatie nu nog ondervertegenwoordigd is.

Wat wij zoeken

Je hebt ervaring of bewezen affiniteit met het journalistieke veld en je vervult graag een ondersteunende rol. Je hebt organisatorisch talent, oog voor detail en je houdt ervan om administratief gestructureerd te werken. Je bent pro-actief in het meedenken over en het benaderen van mogelijke trainingspartners, eventlocaties en maakt graag duidelijke afspraken over de logistiek. Je werkt zowel zelfstandig als goed samen binnen een klein team, toont initiatief, bent communicatief vaardig en beheerst de Nederlandse taal uitstekend.

Interesse?

Heb je interesse in de functie? Stuur dan uiterlijk maandag 15 augustus 2022 je c.v. en een korte motivatie naar vacatures@fondsbjp.nl o.v.v. ‘Medewerker Talentontwikkeling’. Voor meer informatie kun je bellen (020-6386295) of mailen naar vacatures@fondsbjp.nl.

Eén reactie op “Vacature: Medewerker Talentontwikkeling (m/v/x) 32 uur per week

Reacties zijn gesloten.