Schrijf je in voor de nieuwbrief

Vacature: streekomroep RTV NOF zoekt trainee onderzoeksjournalistiek  (32-40 uren per week)

Streekomroep RTV NOF zoekt een creatieve en journalistieke onderzoeker om inzichtelijk te maken wat de gevolgen, maar ook voor- en nadelen van krimp in plattelandsgebied zijn. Als trainee onderzoeksjournalistiek werk je voor streekomroep RTV NOF en maak je verdiepende verhalen over dit thema.

Over RTV NOF
Met een klein maar enthousiast team maakt RTV NOF reportages en artikelen voor de website, app en het radio- en televisiekanaal van RTV NOF; een platform met impact in de streek Noardeast Fryslân, Dantumadiel, Tytsjerksteradiel en Achtkarspelen.

Over de functie
Je werkt vanaf de redactie in De Westereen/Burgum en maakt multimediaverhalen. Maar ook ga je het veld in en kan je voor een deel thuis onderzoek doen. Dat maakt de functie erg afwisselend. Je krijg vrijheid in je onderzoek en eigen verantwoordelijkheden. Daarnaast zul je trainingen op het gebied van onderzoeksjournalistiek krijgen via het Fonds BJP.

Wat RTV NOF biedt
RTV NOF biedt een prachtige plaats bij een organisatie die dichtbij haar publiek staat. Je houdt je bezig met een actueel thema: de kloof tussen platteland en stad. Je krijgt begeleiding van het team van RTV NOF, zodat je je snel thuis voelt en een passend salaris behorend bij de functie, met goede arbeidsvoorwaarden. Je start bij voorkeur zo spoedig mogelijk.

Wat RTV NOF vraagt
Je bent nieuwsgierig, hebt een klik met het platteland en wil je echt vastbijten in vraagstukken, om zo maandelijks mooie reportages te publiceren. Je maakt onderdeel uit van een team met collega’s die onderzoek doen en verslaggevers die (nieuws)reportages maken. Zo ontstaat een fijne werkomgeving met diverse specialismen.

  • Je herkent nieuws (met behulp van datajournalistiek en enquêtes als methode)
  • Je bent kritisch, opbouwend en schrikt niet van werken op onregelmatige tijden
  • Je kan zelfstandig onderzoek doen en weet vragen om te zetten in menselijke verhalen.
  • Je spreekt en verstaat de Friese taal.
  • Je beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift.
  • Je hebt kennis van WordPress, FinalCutPro/AdobePremiere.
  • Je hebt ervaring in het filmen en monteren van videoreportages.

Solliciteren
RTV NOF is benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt. Zij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Wil je solliciteren? Doe dit dan door uiterlijk 6 februari 2023 te solliciteren via vacatures@rtvnof.nl met je CV en een motivatie (liefst met een paar leuke verhaal-ideeën bij het thema krimp). Heb je nog vragen over deze functie? Deze kan je mailen naar hetzelfde mailadres.

Deze vacature maakt onderdeel uit van de Regeling Lokale en Regionale Onderzoekstrainees van het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten. De regeling is bestemd voor journalisten die als onderzoekstrainee ervaring willen opdoen met onderzoeksjournalistiek op een lokale of regionale redactie. Je komt in dienst bij streekomroep RTV NOF waarmee het Fonds BJP samenwerkt. Het Fonds BJP verzorgt gedurende het jaar meerdere scholingsactiviteiten.