Schrijf je in voor de nieuwbrief

Vacature: wij zoeken een nieuwe projectmedewerker (36 uur)

Zoek je een afwisselende baan waarin je journalisten ondersteunt hun vernieuwende en verdiepende projecten tot stand te brengen? Heb je affiniteit met vernieuwende journalistieke vormen en word je blij van een functie waarbij je je enerzijds bezighoudt met uitvoerende taken en anderzijds met het meedenken over nieuwe plannen? Dan ben jij misschien wel onze nieuwe collega!  

Bij het Fonds BJP zijn we per direct op zoek naar een nieuwe projectmedewerker (36 uur).

Over het Fonds BJP

Het Fonds BJP maakt als onafhankelijke stichting journalistieke diepgang mogelijk. We stellen journalisten al 30 jaar in staat achtergronden uit te zoeken, dieper te graven en misstanden bloot te leggen. Dat doen we door journalisten financieel te ondersteunen bij projecten die uitmonden in artikelen, (foto)boeken, documentaires, podcasts en multimediale publicaties, door de opleiding van een nieuwe generatie onderzoeksjournalisten te faciliteren en door journalisten in staat te stellen zich professioneel te blijven ontwikkelen. Sinds 2018 is er daarbij speciale aandacht voor onderzoeksjournalistiek en dit jaar komt daar een nieuwe subsidieregeling bij voor vernieuwende journalistieke projecten. 

Over de functie

Je komt te werken binnen het team dat de Regeling Projectsubsidies in goede banen leidt, dat bestaat uit twee projectmedewerkers en één coördinator. In je functie onderhoud je contact met journalisten die subsidie willen aanvragen voor hun project, voorzie je concept-subsidievoorstellen van feedback en behandel je ingediende subsidievoorstellen. Je werkt meestal aan meerdere aanvragen tegelijkertijd en hebt veel contact met journalisten zowel over de inhoud van hun project als over bijvoorbeeld de begroting, de publicerende media en de haalbaarheid. Je monitort de voortgang van lopende projecten en bent direct aanspreekpunt van subsidieaanvragers en journalisten die met subsidie werken aan een project. Naast dit doorlopende takenpakket zal je je in deze functie ook bezighouden met het samen met je collega’s uitdenken en uitrollen van nieuwe subsidiemogelijkheden voor vernieuwende journalistiek. Kennis van en ervaring met bijvoorbeeld nieuwe onderzoeksmethoden, het bereiken van specifieke doelgroepen en bijzondere manieren van storytelling is daarom een pré.  

We willen journalisten die subsidie aanvragen zo goed mogelijk van dienst zijn. In deze functie zet jij je in om subsidieaanvragen compleet te maken voor de beoordeling door een multidisciplinaire adviescommissie. Je zorgt ervoor dat de vergaderingen waarin de commissie adviseert over de ingediende voorstellen, goed zijn voorbereid. Zelf ben je regelmatig als voorzitter of notulist bij deze vergaderingen aanwezig. 

Het Fonds is constant bezig met het doorontwikkelen van de subsidiemogelijkheden. In deze functie houd je je oren en ogen open en denk je actief mee over het aanscherpen van bestaande en nieuwe regelingen.  

Wat we bieden

We bieden per direct een afwisselende functie in een kleine en flexibele organisatie, die waarde hecht aan laagdrempeligheid en benaderbaarheid. Je krijgt in eerste instantie een jaarcontract, met een proeftijd van een maand. Het Fonds BJP kent een eigen arbeidsvoorwaardenreglement (AVR). Salaris wordt bepaald op basis van ervaring en zal op fulltime basis (36 uur) tussen €2.604,20 en €4.036,54 liggen. Je werkzaamheden worden in principe op ons kantoor in het centrum van Amsterdam uitgevoerd. Je uren zijn flexibel in te plannen. Het Fonds BJP wil recht doen aan de diversiteit van de samenleving in organisatie en beleid – en dus ook bij het invullen van deze vacature. 

Wat we vragen 

  • Je bent communicatief sterk, diplomatiek en beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift. 
  • Je bent enthousiast over en hebt ervaring met vernieuwende vertelvormen en kent de journalistieke mogelijkheden van bijvoorbeeld live events, meet-ups, debatten, fototentoonstellingen, social media, burgerparticipatie, virtual reality of stripverhalen. Als je een bestaand netwerk hebt van makers die zich bezighouden met innovatieve storytelling, horen we dat graag.  
  • Je bent je bewust van wat het werken voor een ondersteunende instelling inhoudt.  
  • Je kan zowel zelfstandig werken als binnen een klein team, werkt nauwkeurig, georganiseerd en hebt geen bezwaar tegen administratief of organisatorisch werk.  
  • Je weet het overzicht te bewaren en zorgt dat de communicatie met aanvragers laagdrempelig, snel en soepel verloopt.  
  • Je denkt mee hoe we de aanvraagprocedure en interne werkprocessen kunnen verbeteren. Je hebt oog voor verbeterpunten op het gebied van gebruiksvriendelijkheid en efficiëntie, zowel voor de journalisten die subsidie aanvragen als voor de medewerkers van het Fonds.  


Interesse?

Heb je interesse in de functie? Stuur dan uiterlijk 27 maart je c.v. en motivatie naar vacatures@fondsbjp.nl o.v.v. Projectmedewerker. Voor meer informatie kun je bellen of mailen met Tom Springveld, Coördinator Projectsubsidies: 020–6386295 of t.springveld@fondsbjp.nl. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.