Schrijf je in voor de nieuwbrief

Vijf journalistieke residency’s in binnen- en buitenland dit najaar

Dit najaar bieden we vijf residencyplekken voor journalisten die zich alleen of samen met collegajournalisten voor een periode op een journalistiek project kunnen storten vanuit een andere omgeving. Hier staan ze op een rij:

Residency Nederlands Instituut Turkije (Istanbul)

Wil jij twee maanden vanuit Istanbul werken aan je journalistieke project? Wil jij je verdiepen in een onderwerp dat betrekking heeft op Turkije, Istanbul of de regio? Dan is deze residency iets voor jou!

Residency Koninklijk Nederlands Instituut Rome (Italië)

Wil jij zes weken vanuit Rome aan een journalistiek project werken dat betrekking heeft op een thema dat in Italië speelt? En is het voor jouw onderzoek van toegevoegde waarde om je in een academische omgeving te begeven? Dan is deze residency iets voor jou!

Residency Atelier aan de Middendijk (Usquert)

Wil jij je twee periodes van 5 à 6 weken terugtrekken en eventueel samen met een collega vanuit een atelier aan de Waddenzee werken aan je/jullie journalistieke project? Kom je maar niet toe aan het schrijven van de laatste hoofdstukken van je boek heb je tijd nodig om in alle rust te kunnen reflecteren op je onderzoek? Of wil je een documentaire maken over een onderwerp in Groningen? Dan is deze residency iets voor jou!

Residency Buitenplaats Doornburgh (Maarssen)

Wil jij je zes weken als journalist-in-residence terugtrekken in een uniek voormalig klooster in het groen, op een steenworp afstand van Utrecht, waar kunst, journalistiek en wetenschap samensmelten?  “Wij nemen het niet-weten als uitgangspunt. Het is belangrijk om ruimte te houden om te laveren en met een open blik te onderzoeken.” – Joanna van Dorp, directeur van Stichting Buitenplaats Doornburgh.

Residency Besiendershuis (Nijmegen)

Wil jij je drie maanden terugtrekken en eventueel samen met een collegajournalisten vanuit een iconisch pand in Nijmegen werken aan je/jullie journalistieke project? Wil jij je verdiepen in een onderwerp dat speelt in omgeving Nijmegen? Dan is deze residency iets voor jou!

Heb je vragen over een van deze residency’s? Neem gerust contact op.