Bestuur

Roel Janssen
voorzitter

Roel Janssen is financieel-economisch journalist en en auteur van fictie- en non-fictie boeken. Tot eind 2010 was hij verbonden aan NRC Handelsblad als financieel-economisch redacteur, commentator en correspondent in Zuid-Amerika.


Hanca Leppink
penningmeester

Hanca Leppink studeerde Engelse en Amerikaanse letterkunde en dramaturgie. In 1980 begon ze bij uitgeverij Sijthoff als acquirerend redacteur. Later werd ze hoofdredacteur fictie en non-fictie. Vanaf 1989 stond zij aan het hoofd van uitgeverij Luitingh-Sijthoff, waar zij in 2011 vertrok als directeur/uitgever en editor at large werd. Ze vervult bestuursfuncties bij (o.a.) Fonds XL en de Dr. P.A. Tiele-Stichting.


Paul Brill
bestuurslid

Paul Brill was adjunct-hoofdredacteur van de Volkskrant en correspondent in Washington. Hij begon zijn journalistieke carrière bij de Groene Amsterdammer. Hij schreef verschillende boeken over de Verenigde Staten. Zijn laatste boek over de Amerikaanse presidentsverkiezingen was 1600 Pennsylvania Avenue. Paul Brill is thans werkzaam als buitenland-commentator.


Abi Daruvalla
bestuurslid

Abi Daruvalla was jarenlang werkzaam voor diverse (online) media en buitenlandse bladen en was medeoprichter van dutchnews.nl. De laatste jaren is zij vooral actief als zelfstandig trainer van journalisten van over de hele wereld en trainingsadviseur voor onder andere Free Press Unlimited.


Elma Drayer
bestuurslid

Elma Drayer schrijft voor Vrij Nederland en is sinds februari 2017 columniste van de Volkskrant. Daarvoor was zij bijna veertien jaar werkzaam bij Trouw, onder meer als chef Letter&Geest en columniste.


Laura de Jong
bestuurslid

Laura de Jong is opinieredacteur van de Volkskrant, waar ze sinds 2011 werkt. Zij studeerde Romaanse Talen & Culturen en Latin American and Caribbean Studies. In 2010 volgde zij de Postacademische Dagblad Opleiding Journalisitiek (PDOJ) aan de Erasmusuniversiteit. Daarvoor werkte zij twee jaar bij het ministerie van Buitenlandse Zaken als beleidsmedewerker Koninkrijkszaken.


Marc Josten
bestuurslid

Marc Josten is eindredacteur van Medialogica, de onderzoeksjournalistieke televisierubriek van HUMAN en VPRO. Daarnaast is hij hoofdredacteur van HUMAN. Eerder was hij eindredacteur van Reporter, het onderzoeksjournalistieke programma van de KRO en redacteur van het weekblad Vrij Nederland. Als gastdocent is hij verbonden aan de masteropleiding Journalistiek aan de Universiteit van Amsterdam, de Vrije Universiteit en de UvH Utrecht.