Bureau


Medewerkers

Jessica Swinkels
directeur

Jessica Swinkels is neerlandicus en mediahistoricus. Zij maakte als conservator van het Letterkundig Museum (thans Literatuurmuseum) vele schrijversdocumentaires en produceerde en regisseerde met haar eigen bedrijf Swinkels en Swinkels mediaproducties voor culturele instellingen. Voor haar aantreden bij het Fonds BJP in 2017 was zij directeur van de Toonder Compagnie. Sinds 2014 is zij tevens redacteur van de literaire talkshow Schrijvers uit Oost.


Joëlle Terburg
Hoofd Subsidieregelingen

Joëlle Terburg is classica en boekwetenschapper. Ze werkt sinds 2010 bij het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten en is sinds begin 2019 Hoofd Subsidieregelingen.


Henk Bas
Projectleider Talentontwikkeling

Henk Bas is historicus. Hij was geruime tijd redacteur en eindredacteur bij achtereenvolgens Teleac, VPRO en NTR. Sinds 2004 is hij tevens als docent en mentor verbonden aan de Master Journalistiek en Media van de Universiteit van Amsterdam. Voor het Fonds BJP geeft sinds 2018 hij uitvoering aan de Regeling Talentontwikkeling.


Eva Kiemeney
Projectmedewerker

Eva Kiemeney is afgestudeerd als criminoloog en journalist en is mede-oprichter van ZZPeer, een platform voor freelance journalisten. Sinds november 2018 werkt ze als projectmedewerker bij het Fonds BJP.


Joost Vrieler
Beleidsadviseur

Joost Vrieler is neerlandicus en werkte na zijn promotie aan de Universiteit Utrecht geruime tijd voor het Mondriaan Fonds als hoofd van het subsidiebureau. Hij is directeur van Stichting Stokroos, een privaat vermogensfonds op het gebied van hedendaagse beeldende kunst en ontwerp. Hij adviseert het Fonds BJP sinds 2018 op het gebied van beleidsontwikkeling, strategie en evaluatie.


Bob Witman
Communicatieadviseur

Bob Witman is journalist en werkt daarnaast als communicatieadviseur voor culturele instellingen. Hij was chef kunst en adjunct-hoofdredacteur bij de Volkskrant en hoofdredacteur van de gratis krant Dag. Vanaf 2018 adviseert hij het Fonds BJP op het gebied van P.R. en communicatie.