Organisatie

Medewerkers


Mariëtte Wolf
directeur

Mariëtte Wolf is mediahistoricus. Zij was tot 2002 directeur van het Persmuseum en vervolgens actief als freelance-tentoonstellingsmaker en auteur historische non-fictie. In 2009 promoveerde zij op de geschiedenis van De Telegraaf (Het geheim van De Telegraaf, geschiedenis van een krant). Ook boekstaafde zij in 2012 de geschiedenis van circustheater Carré (Een plek om lief te hebben, geschiedenis van Carré). Per 1 maart 2014 is zij Geke van der Wal opgevolgd als directeur.Aanwezig op maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag.


Joëlle Terburg
medewerker

Joëlle Terburg is classica en boekwetenschapper. Ze werkt sinds 2010 bij het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten. Daarnaast is zij als projectmedewerker betrokken bij de Stichting Verhalende Journalistiek.

Bestuur


Roel Janssen
voorzitter

Roel Janssen is financieel-economisch journalist en (scenario)schrijver en was tot eind 2010 verbonden aan NRC Handelsblad als financieel-economisch redacteur, commentator en correspondent in Zuid-Amerika.


Hanca Leppink
penningmeester

Hanca Leppink studeerde Engelse en Amerikaanse letterkunde en dramaturgie. In 1980 begon ze bij uitgeverij Sijthoff als acquirerend redacteur. Later werd ze hoofdredacteur fictie en non-fictie. Vanaf 1989 stond zij aan het hoofd van uitgeverij Luitingh-Sijthoff, waar zij in 2011 vertrok als directeur/uitgever en editor at large werd. Ze vervult bestuursfuncties bij (o.a.) Fonds XL en de Dr. P.A. Tiele-Stichting.


Paul Brill
bestuurslid

Paul Brill was adjunct-hoofdredacteur van de Volkskrant en correspondent in Washington. Hij begon zijn journalistieke carrière bij de Groene Amsterdammer. Hij schreef verschillende boeken over de Verenigde Staten. Zijn laatste boek over de Amerikaanse presidentsverkiezingen was 1600 Pennsylvania Avenue. Paul Brill schrijft de wekelijkse buitenlandrubriek voor de Volkskrant.


Abi Daruvalla
bestuurslid

Abi Daruvalla was jarenlang werkzaam voor diverse (online) media en medeoprichter van dutchnews.nl. De laatste jaren is zij vooral actief als zelfstandig trainer van journalisten van over de hele wereld en trainingsadviseur voor onder andere Free Press Unlimited.


Elma Drayer
bestuurslid

Elma Drayer schrijft voor Vrij Nederland en is sinds februari dit jaar columniste van de Volkskrant. Daarvoor was zij bijna veertien jaar werkzaam bij Trouw, onder meer als chef Letter&Geest en columniste.


Marc Josten
bestuurslid

Marc Josten is eindredacteur van Argos-TV, de onderzoeksjournalistieke televisierubriek van HUMAN en VPRO. Daarnaast is hij hoofdredacteur van HUMAN. Eerder was hij eindredacteur van Reporter, het onderzoeksjournalistieke programma van de KRO en redacteur van het weekblad Vrij Nederland. Als gastdocent is hij verbonden aan de masteropleiding Journalistiek aan de Universiteit van Amsterdam en aan de Nederlandse Filmacademie.