Raad van Toezicht

Lem van Eupen, voorzitter

Lem van Eupen is directeur van het Nationaal Agentschap Erasmus+, dat Europese subsidies voor internationale samenwerking en uitwisseling in het onderwijs beheert. Ze werkte eerder als journalist en vervolgens in verschillende managementfuncties, onder andere als adjunct-directeur bij de Wereldomroep en directeur van de Faculteit Communicatie & Journalistiek in Utrecht. 


Abi Daruvalla

Abi Daruvalla is zelfstandig trainingsadviseur, vertaler, redacteur en trainer voor media en de NGO-sector over de hele wereld. Ze verzorgt onder meer training of trainers en media- en communicatietraining. Eerder was zij jarenlang werkzaam voor diverse (online) media en buitenlandse bladen en was medeoprichter van dutchnews.nl.
 


Roel Janssen

Roel Janssen is financieel-economisch journalist en en auteur van fictie- en non-fictie boeken. Tot eind 2010 was hij verbonden aan NRC Handelsblad als financieel-economisch redacteur, commentator en correspondent in Zuid-Amerika. 


Laura de Jong

Laura de Jong is redacteur van de Volkskrant, waar ze sinds 2011 werkt. Zij studeerde Romaanse Talen & Culturen en Latin American and Caribbean Studies. In 2010 volgde zij de Postacademische Dagblad Opleiding Journalistiek (PDOJ) aan de Erasmusuniversiteit. Daarvoor werkte zij twee jaar bij het ministerie van Buitenlandse Zaken als beleidsmedewerker Koninkrijkszaken. 


Marc Josten

Marc Josten is eindredacteur van Medialogica, de onderzoeksjournalistieke televisierubriek van HUMAN en VPRO. Daarnaast is hij hoofdredacteur van HUMAN. Eerder was hij eindredacteur van Reporter, het onderzoeksjournalistieke programma van de KRO en redacteur van het weekblad Vrij Nederland. Als gastdocent is hij verbonden aan de masteropleiding Journalistiek aan de Universiteit van Amsterdam, de Vrije Universiteit en de UvH Utrecht. 


Arne Westerhof

Arne Westerhof studeerde sociale geografie en geschiedenis aan de Radboud Universiteit, was enkele jaren parlementair vakjournalist en is sinds 1992 uitgever van vakinformatie. In 2015 richtte hij het Haagse lokale mediafonds Luis in de Pels op. Verder is hij bestuurder en toezichthouder bij organisaties voor cultureel erfgoed, kunst, media en onderwijs.