Raad van Toezicht (ad interim)

Paul Brill, voorzitter a.i.

Paul Brill was adjunct-hoofdredacteur van de Volkskrant en correspondent in Washington. Hij begon zijn journalistieke carrière bij de Groene Amsterdammer. Hij schreef verschillende boeken over de Verenigde Staten. Zijn laatste boek over de Amerikaanse presidentsverkiezingen was 1600 Pennsylvania Avenue. Paul Brill is thans werkzaam als buitenland-commentator.


Abi Daruvalla

Abi Daruvalla was jarenlang werkzaam voor diverse (online) media en buitenlandse bladen en was medeoprichter van dutchnews.nl. De laatste jaren is zij vooral actief als zelfstandig trainer van journalisten van over de hele wereld en trainingsadviseur voor onder andere Free Press Unlimited.


Roel Janssen

Roel Janssen is financieel-economisch journalist en en auteur van fictie- en non-fictie boeken. Tot eind 2010 was hij verbonden aan NRC Handelsblad als financieel-economisch redacteur, commentator en correspondent in Zuid-Amerika.


Laura de Jong

Laura de Jong is opinieredacteur van de Volkskrant, waar ze sinds 2011 werkt. Zij studeerde Romaanse Talen & Culturen en Latin American and Caribbean Studies. In 2010 volgde zij de Postacademische Dagblad Opleiding Journalisitiek (PDOJ) aan de Erasmusuniversiteit. Daarvoor werkte zij twee jaar bij het ministerie van Buitenlandse Zaken als beleidsmedewerker Koninkrijkszaken.


Marc Josten

Marc Josten is eindredacteur van Medialogica, de onderzoeksjournalistieke televisierubriek van HUMAN en VPRO. Daarnaast is hij hoofdredacteur van HUMAN. Eerder was hij eindredacteur van Reporter, het onderzoeksjournalistieke programma van de KRO en redacteur van het weekblad Vrij Nederland. Als gastdocent is hij verbonden aan de masteropleiding Journalistiek aan de Universiteit van Amsterdam, de Vrije Universiteit en de UvH Utrecht.