Schrijf je in voor de nieuwbrief

Deadlines in september

In september zijn er een aantal belangrijke deadlines die je niet wilt missen. Hieronder vind je ze allemaal op een rij. 

Online spreekuur

​Heb jij een bijzonder idee voor een podcast, fotoreportage, boek of documentaire? Wil jij weten of je of jouw journalistieke project in aanmerking komt voor een subsidie? Schrijf je dan in voor ons online spreekuur op maandag 2 oktober vanaf 12:00 uur via deze link.

Journalistiek+ call: Bereik je doelgroep

Hoe verbeter je de kwaliteit van een journalistiek onderzoek, de publicatie of het bereik ervan? Met de pilot Journalistiek+ willen we journalisten stimuleren over deze vragen na te denken en nieuwe werk-, onderzoeks- en publicatievormen uit te proberen. De komende twee jaar zetten we verschillende calls open, elk met een eigen focus. Iedere call starten we met een (vrijblijvende) kick-off workshop.

Op dit moment staat de call ‘Bereik je Doelgroep’ open. Journalistiek kan op maatschappelijk niveau veel teweegbrengen. Een belangrijke factor daarbij is dat de resultaten van een onderzoek terechtkomen bij het juiste publiek; of dat nu een brede doelgroep of juist een specifieke en kleinere groep is.

Wil jij je verder verdiepen in doelgroepen die voor jouw journalistieke project relevant zijn en wil je die bereiken met nieuwe of andere journalistieke vertelvormen? Dan is deze call iets voor jou. Tot en met 20 oktober 2023 kan je een aanvraag indienen voor jouw journalistieke project. Hier lees je meer.