2 september 2024

Ticketactie: tien kaarten beschikbaar voor b° future festival (Bonn), 3 tot en met 5 oktober

Ben jij freelance journalist en wil je op 3, 4 en 5 oktober 2024 naar het b° future festival in Bonn, het Europese festival voor journalistiek en dialoog? Dan maak je kans op een gratis ticket en een tegemoetkoming in je onkosten en tijdsinvestering!

13 augustus 2024
13 augustus 2024

Binnen de pilotregeling Journalistiek+ stelt het Fonds BJP 10 kaarten voor het b° future festival beschikbaar, om freelancers te stimuleren zich verder te verdiepen in de toekomst van de journalistiek. Naast een toegangsticket voor de conferentie (ter waarde van €99,-) ontvangen de geselecteerde deelnemers een tegemoetkoming in reis- en verblijfskosten van €500,- en een tegemoetkoming in de tijdsinvestering van €480,-.

Over het b° future festival

Het b° future festival is een jaarlijks festival dat georganiseerd wordt door het Bonn Institute. Het instituut richt zich met diverse activiteiten op het creëren van constructieve oplossingen voor belangrijke ontwikkelingen en problemen in de journalistiek, zoals veranderd mediagebruik en het vertrouwen in de journalistiek. Met het b° future festival brengt het Bonn Instituut iedereen samen die zich inzet voor toekomstgerichte journalistiek die goed is voor de samenleving: kritisch, constructief en gericht op de behoeften van de vele verschillende mensen wereldwijd. Het festival stimuleert deelnemers de dialoog aan te gaan over de toekomst van de journalistiek en de ontwikkeling van constructieve en sociale oplossingen. Tijdens het festival wordt onderzocht hoe de journalistiek in de toekomst relevant blijft.

De sprekers van het festival zijn al bekend. Hier vind je meer informatie. Ook kun je een terugblik op de editie van 2023 vinden.

Hoe kom ik aanmerking voor een gratis ticket?

Interesse in een ticket voor het b° future festival 2024? Door dit formulier in te vullen maak je kans op een ticket en een tegemoetkoming in de onkosten en tijdsinvestering. Kijk hier voor meer informatie over het festival en de sprekers. De deadline voor het invullen van het formulier is maandag 2 september 2024, 23:59 uur.

Mochten er meer verzoeken binnenkomen dan we kunnen honoreren, dan zullen de kaarten worden verloot. Op 3 september krijg je bericht over de uitslag.

Alle aanmeldingen van freelance journalisten die publiceren in Nederland en die een motivatie insturen komen in aanmerking.

Journalistiek+

Binnen de pilotregeling Journalistiek+ bieden wij aanvragers tijd en financiële ruimte om te experimenteren met nieuwe of inventieve werk- of vertelvormen en onderzoeksmethoden en om nieuwe samenwerkingen aan te gaan. Ook stimuleren we journalisten na te denken over ontwikkelingen in de journalistiek en vaardigheden te ontwikkelen om bijvoorbeeld om te gaan met veranderend mediagebruik, de ontwikkeling van AI in de journalistiek en het bereiken van nieuwe doelgroepen.

Wil jij je future skills ontwikkelen? Houd dan de pilotregeling in de gaten om te zien welke activiteiten later dit jaar nog volgen.

Let op!

Deze ticketactie komt voort uit de pilotregeling Journalistiek+. Naast deze ticketactie behandelen wij géén aparte aanvragen voor deelname aan het festival.