Dit is ons team

 • Zola Can
  Medewerker projectsubsidies
  Zola Can studeerde politicologie en Midden-Oostenstudies aan de Universiteit van Amsterdam. Na haar afstuderen is ze als schrijvend journalist aan de slag gegaan en heeft ze aan uiteenlopende projecten gewerkt op het snijvlak van de journalistieke en culturele wereld. Daarnaast heeft ze ervaring opgedaan in de ambtelijke wereld als redacteur en communicatieadviseur bij het Chief Science Office van gemeente Amsterdam. Vanaf januari 2022 is ze als medewerker projectsubsidies werkzaam bij het Fonds BJP
 • Noortje van Dorp
  Freelance projectmedewerker
  Noortje van Dorp studeerde journalistiek en werkte als redacteur, eindredacteur en tekstschrijver binnen én buiten de media. Ze is bij het Fonds BJP betrokken bij de pilotregeling Journalistiek+ en het project dat het aanbod van journalistieke fondsen in kaart brengt.
 • Eva Kiemeney
  Medewerker impact en beleid
  Eva Kiemeney is afgestudeerd als criminoloog en journalist. Sinds november 2018 werkt ze bij het Fonds BJP, vanaf juli 2021 was ze Coördinator Projectsubsidies. In november 2022 startte ze als medewerker impact en beleid.
 • Erik de Kruijf
  Freelance eventmanager en redacteur
  Erik de Kruijf studeerde cultuurwetenschappen en journalistiek in Nijmegen en Dublin. Na drie jaar in Berlijn te hebben gewoond, belandde hij in Amsterdam. Tien jaar lang organiseerde hij wereldwijd tentoonstellingen voor World Press Photo. Nu werkt hij zelfstandig als event- en projectmanager in de journalistieke en culturele wereld. Ook is hij redacteur/vertaler. Voor het Fonds BJP is hij medeverantwoordelijk voor onder andere de Brusseprijs.
 • Ella Kuijpers
  Medewerker projectsubsidies
  Ella Kuijpers studeerde algemene cultuurwetenschappen aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en volgde een master cultural economics and entrepreneurship aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Hiervoor werkte ze als subsidiecoördinator en adviseur bij centrum voor kunst, cultuur en ontmoeting Kunstloc Brabant. Daarnaast is ze medeoprichter van Crowdable, een platform voor muziek-crowdfunding in Groot-Brittannië. Ze startte als medewerker projectsubsidies bij het Fonds BJP in juli 2023.
 • Evelien Kunst
  Coördinator talentontwikkeling
  Evelien Kunst studeerde communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Ze heeft meer dan twintig jaar ervaring op het gebied van fotografie, media en educatie. Ze werkte onder andere voor World Press Photo, Noor Images en de Stichting Verhalende Journalistiek. Sinds mei 2021 is zij coördinator talentontwikkeling.
 • Iman Rabih Senhaji
  Managementassistent
  Iman Rabih Senhaji deed de opleiding marketing management aan de Hogeschool Amsterdam. De afgelopen twintig jaar heeft ze in de backoffices gewerkt van uitgeverijen en mediabedrijven zoals Sijthoff Media, Audax uitgeverij en De Gouden Gids. Vanaf eind september 2022 is ze werkzaam als managementassistent bij het Fonds BJP.
 • Jan Rosseel
  Medewerker projectsubsidies
  Jan Rosseel studeerde documentaire fotografie aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Gent en de KABK in Den Haag, fotojournalistiek aan de Danish School of Media and Journalism in Aarhus en Chinese talen en cultuur aan de Universiteit Leiden en Shandong University in China. In 2015 ontving hij als eerste Artist in Residence bij het NIAS een beurs om onderzoek te doen naar de relatie tussen beeld en het geheugen. Sinds januari 2022 is hij werkzaam als medewerker projectsubsidies bij het Fonds BJP.
 • Nirma Sluijs
  Medewerker communicatie
  Nirma Sluijs studeerde communicatie aan Hogeschool Windesheim in Zwolle. Hiervoor werkte ze als medewerker pers en publiciteit bij het Rijksmuseum, waar ze onder andere de mediarelaties van het museum onderhield. Sinds maart 2023 is ze verantwoordelijk voor de communicatie van het Fonds BJP.
 • Mance Spoorenberg
  Medewerker talentontwikkeling
  Mance Spoorenberg studeerde Engelse taal en cultuur en American studies aan de Universiteit Utrecht. Na haar afstuderen heeft ze werkervaring opgedaan in het culturele veld en op een redactie. Daarna heeft ze gewerkt als communicatiemedewerker bij de Schrijverscentrale. Vanaf november 2022 werkt ze als projectmedewerker bij het Fonds BJP.
 • Tom Springveld
  Coördinator projectsubsidies
  Tom Springveld studeerde algemene cultuurwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Hij begon zijn journalistieke carrière in 2008 bij muziektijdschrift OOR en werkte als journalist en copywriter voor onder andere NU.nl, Vogue, Veronica Magazine en Holland Herald. Sinds oktober 2022 is hij coördinator projectsubsidies.
 • Olaf Stomp
  Freelance medewerker communicatie
  Olaf Stomp studeerde onderwijskunde aan de Rijkuniversiteit Groningen. Daarna werkte hij als communicatieadviseur en journalist in uiteenlopende banen, zowel in loondienst als freelancer. Sinds maart 2024 is hij verbonden aan het Fonds BJP.
 • Joëlle Terburg
  Directeur-bestuurder
  Joëlle Terburg is classica en studeerde daarnaast boekwetenschap. Ze werkt sinds 2010 bij het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten en was sinds begin 2019 hoofd subsidieregelingen. Ze is sinds juli 2021 aangesteld als directeur-bestuurder.
 • Maaike Wind
  Coördinator regionale en lokale subsidieregelingen
  Maaike Wind studeerde culturele antropologie aan de Universiteit Utrecht en journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ze werkte ruim dertien jaar als journalist, eerst bij Trouw en daarna bij Dagblad van het Noorden. Ze schreef daarnaast een blog en een boek over het aflossen van haar studieschuld. Sinds juli 2022 werkt ze bij het Fonds BJP als coördinator regionale en lokale subsidieregelingen.