Raad van Toezicht

 • Hans de Clercq
  Lid
  Hans de Clercq is directeur van het Instituut voor Media van de Hogeschool Utrecht. Daaronder valt de School voor Journalistiek, bachelor- en masteronderwijs op gebied van mediadesign en het leven lang leren-aanbod voor de journalistiek en mediasector. Eerder was hij 25 jaar werkzaam als maker, journalist, producent en eind- en hoofdredacteur voor zowel publieke omroepen als commerciële zenders.
 • Lem van Eupen
  Voorzitter
  Lem van Eupen is directeur van het Nationaal Agentschap Erasmus+, dat Europese subsidies voor internationale samenwerking en uitwisseling in het onderwijs beheert. Ze werkte eerder als journalist en vervolgens in verschillende managementfuncties, onder andere als adjunct-directeur bij de Wereldomroep en directeur van de Faculteit Communicatie & Journalistiek in Utrecht.
 • Karlijn Goossen
  Lid
  Karlijn Goossen is journalist, docent en onderzoeker. Daarnaast is Karlijn als freelance adviseur, onderzoeker, journalist en moderator betrokken bij onder meer de NVJ, Fonds BJP, Stimuleringsfonds voor de Journalistiek en Dutch Media Week. In haar werk als journalistiek leidinggevende, onderzoeker en strateeg draagt ze bij aan het cultiveren van een professionele leer- en reflectiecultuur voor journalisten in Nederland.
 • Laura de Jong
  Lid
  Laura de Jong is redacteur van de Volkskrant, waar ze sinds 2011 werkt. Zij studeerde Romaanse Talen & Culturen en Latin American and Caribbean Studies. In 2010 volgde zij de Postacademische Dagblad Opleiding Journalistiek (PDOJ) aan de Erasmusuniversiteit. Daarvoor werkte zij twee jaar bij het ministerie van Buitenlandse Zaken als beleidsmedewerker Koninkrijkszaken.
 • Joost Oranje
  Lid
  Joost Oranje is coördinator onderzoeksjournalistiek bij NOS Nieuws en Nieuwsuur. Daarvoor was hij ruim negen jaar hoofdredacteur van dat programma. Tussen 1998 en 2012 was hij in dienst van NRC Handelsblad, onder meer als onderzoeksjournalist, chef van de politieke redactie en plaatsvervangend hoofdredacteur. Hij werkte eerder als radio en tv-verslaggever en schreef een boek over de Decembermoorden in Suriname.
 • Gerard Schuiteman
  Lid
  Gerard Schuiteman is zakelijk directeur-bestuurder bij de regionale publieke omroep RTV Utrecht voor de provincie Utrecht en bij de lokale omroep OUS voor de stad Utrecht. Daarvoor was hij bestuurder bij de RPO, het coördinatie- en samenwerkingsorgaan van alle regionale omroepen in Nederland, en in die rol verantwoordelijk voor beleid, wet- en regelgeving en financiën.
 • Arne Westerhof
  Lid
  Arne Westerhof studeerde sociale geografie en geschiedenis aan de Radboud Universiteit, was enkele jaren parlementair vakjournalist en is sinds 1992 uitgever van vakinformatie. In 2015 richtte hij het Haagse lokale mediafonds Luis in de Pels op. Verder is hij bestuurder en toezichthouder bij organisaties voor cultureel erfgoed, kunst, media en onderwijs.