Nieuws

4 juni: Avond van de Bijzondere Journalistiek

12 mei 2015
12 mei 2015

Op 4 juni vindt de Avond van de Bijzondere Journalistiek plaats. Op deze avond vieren wij het 25-jarig bestaan van het Fonds BJP en worden de Brusseprijs 2015 – voor het beste journalistieke boek van 2014 – en de Lira Correspondentenprijs – voor de beste freelance buitenlandcorrespondent van 2014 – uitgereikt. De Lira Correspondentenprijs wordt voor het eerst gecombineerd met een aanmoedigingsprijs voor een buitenlandcorrespondent tot 30 jaar.

Tijd en locatie:
Donderdagavond 4 juni, Concertzaal Tolhuistuin Amsterdam
Ontvangst vanaf 19.30 uur
Aanvang programma 20.00 uur
De presentatie is in handen van Stephan Sanders

Programma

In het eerste uur vieren we het 25-jarig bestaan van het Fonds BJP, met bijdragen van onder anderen Geert Mak, Annejet van der Zijl, Frank Westerman, Maite Vermeulen en John Jansen van Galen.
In het tweede uur:
Uitreiking van de Lira Correspondentenprijs / Aanmoedigingsprijs door juryvoorzitter Margriet Brandsma.
Interviews met de zes voor de Brusseprijs genomineerde journalisten door juryleden Noraly Beyer en Marcel van Engelen. Aansluitend bekendmaking van de winnaar door juryvoorzitter Ferry Mingelen.
Vanaf ongeveer 22.00 uur.:
Borrel, napraten en/of lekker dansen op muziek van dj’s Vic van de Reijt en Ron Tebbens.

Aanmelden

De toegang is gratis (de consumpties helaas niet). Voor het bijwonen van de bijeenkomst graag wel voor 27 mei aanmelden via fonds@fondsbjp.nl o.v.v. ‘Avond van de Bijzondere Journalistiek’.