Nieuws

Gerard Schuiteman nieuw lid Raad van Toezicht

Gerard Schuiteman is deze maand gestart als nieuw lid van de Raad van Toezicht van het Fonds BJP. Hij is zakelijk directeur-bestuurder bij de regionale publieke omroep RTV Utrecht voor de provincie Utrecht en bij de lokale omroep OUS voor de stad Utrecht.

26 oktober 2023
26 oktober 2023

Daarvoor was hij bestuurder bij de RPO, het coördinatie- en samenwerkingsorgaan van alle regionale omroepen in Nederland, en in die rol verantwoordelijk voor beleid, wet- en regelgeving en financiën. Vanuit zijn functie bij de RPO was hij betrokken bij het pensioenfonds PNO Media, de Pensioenraad en de Werkgeversvereniging voor de Media. Als voorzitter van het cao-overleg publieke omroep kwam hij onder andere de Fair Practice Code Goed Werkgeverschap publieke omroep overeen met de werknemersorganisaties.

‘Journalistiek hoort een vanzelfsprekend onderdeel van een democratische samenleving te zijn en verdient alle aandacht en bescherming. Het Fonds BJP vervult voor de journalistiek in Nederland een buitengewoon belangrijke functie. Ik verheug me erop als RvT-lid mijn steentje bij te dragen aan de missie van het Fonds BJP’, aldus Gerard.

Gerard Schuiteman volgt RvT-lid Roel Janssen op. Roel was sinds 2015 betrokken was bij het Fonds BJP, eerst als bestuurslid en sinds 2021 als lid van de Raad van Toezicht en de Auditcommissie. Nu zijn termijn ten einde is gekomen, bedankt het Fonds BJP hem van harte voor zijn grote betrokkenheid en inzet in de afgelopen acht jaar.