Nieuws

Jong talent kan zich specialiseren in onderzoeksjournalistiek

25 juni 2019
25 juni 2019

Het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten (Fonds BJP) geeft tien pas afgestudeerden journalisten de kans zich twee jaar lang op een gerenommeerde redactie te specialiseren in onderzoeksjournalistiek. Voor deze eerste ronde van de Beurs Jong Talent kunnen gegadigden zich voor 8 juli melden. De financiering komt van minister Slob van Media die geld beschikbaar stelt voor versterking van onderzoeksjournalistiek.

Vanaf 1 september kunnen er trainees aan de slag bij Argos (VPRO), de gezamenlijke onderzoeksredactie van BN/De Stem/Eindhovens Dagblad/Brabants DagbladHet Financieele DagbladDe Groene AmsterdammerDagblad de Limburger, de gezamenlijke onderzoeksredactie van Dagblad van het Noorden/Leeuwarder Courant/Friesch Dagblad, RTL Research, TubantiaTrouw en de Volkskrant.

De regeling past in de strategie van het Fonds BJP om de positie van onderzoeksjournalisten structureel te verstevigen. Dat gebeurt door een samenhangend pakket van publicatiesubsidies, talentbeurzen en nu als derde regeling de werkbeurs voor trainees.