Nieuws

Nog één week inzenden voor Lira Correspondentenprijs

23 januari 2015
23 januari 2015

Op 31 januari sluit de inzendtermijn voor de Lira Correspondentenprijs, de prijs voor de beste freelance buitenlandcorrespondent. De prijs is in 2013 ingesteld door het Lira Auteursfonds Reprorecht, samen met het Fonds BJP. Het Lira Auteursfonds Reprorecht en Fonds BJP willen met de prijs eer betuigen aan het werk van de correspondent en de buitenlandjournalistiek, zowel wat betreft directe nieuwsvoorziening als achtergrondreportages.

De winnaar ontvangt een geldbedrag van € 5.000,- en een oorkonde. In 2015 wordt voor het eerst ook een aanmoedigingsprijs (à € 2.500) voor een jonge freelance buitenlandcorrespondent (geboortejaar 1984 of later) uitgereikt. De jury bestaat uit journalist en voormalig Duitsland-correspondent voor het NOS-journaal Margriet Brandsma (voorzitter), Katrien Gottlieb, hoofdredacteur van 360 Magazine en Peter Brusse, journalist en oud-Engelandcorrespondent voor onder andere de Volkskrant en het NOS-journaal.

De prijs geldt voor de complete berichtgeving van een freelance correspondent – tekst, radio, tv, fotografie, online-bladen, blogs – maar bij de toekenning zal de nadruk liggen op de tekst (print of online). Inzending kan door maximaal tien voorbeelden van werk uit 2014 en een C.V. te sturen naar fonds@fondsbjp.nl.
Download hier het juryreglement van de Lira Correspondentenprijs.