Nieuws

Ticketactie voor de Global Investigative Journalism Conference 2023 (GIJC)

Ben jij freelance onderzoeksjournalist en wil je deelnemen aan de grootste internationale conferentie voor onderzoeksjournalisten? In samenwerking met de VVOJ geven we vijf kaarten weg voor de Global Investigative Journalism Conference 2023 (GIJC). Deze internationale conferentie voor onderzoeksjournalisten vindt dit jaar plaats in Göteborg, Zweden van dinsdag 19 t/m vrijdag 22 september 2023.

13 juni 2023
13 juni 2023

De vijf tickets worden vanuit de Beurs Expertisebevordering beschikbaar gesteld voor freelance onderzoeksjournalisten voor wie deelname aan de conferentie op dit moment echt iets kan toevoegen aan hun onderzoeksjournalistieke praktijk, bijvoorbeeld door specifieke kennis of contacten op te doen voor een lopend onderzoek. Naast een toegangsticket voor de conferentie (ter waarde van €400,-) krijg je een tegemoetkoming in reis- en verblijfskosten van €750,-.

Hoe werkt het?

Interesse in een ticket voor de GIJC 2023?  Door  dit formulier  in te vullen maak je kans op een ticket. Kijk hier voor meer informatie over de conferentie. Let op: Het programma staat naar verwachting half juni op de website. De deadline voor het invullen van het formulier is dinsdag 20 juni 23:59 uur.  

Alle inzendingen van freelancejournalisten met minstens twee jaar ervaring die publiceren in Nederland, die een e-mailadres, motivatie en links naar eigen werk insturen, komen in aanmerking.  De inzendingen worden tevens met de VVOJ gedeeld. Lidmaatschap van de VVOJ is overigens géén voorwaarde voor deelname. Bij meerdere inzendingen kijkt een onafhankelijke commissie, samengesteld door het Fonds BJP, naar de motivaties en zal zij de kandidaten selecteren.

Uitslag over de deelname wordt uiterlijk half juli verwacht, zodat de geselecteerden ruim de tijd hebben om zich voor te bereiden op hun deelname aan de conferentie en de daarbij horende logistiek te regelen.

Reflecties

We vragen de geselecteerde kandidaten een korte reflectie (bijvoorbeeld een artikeltje, audio- of video-opname) met ons te delen, waarin je één of meer sessies beschrijft of vertelt wat de belangrijkste tips zijn die je aan collega-onderzoeksjournalisten zou willen meegeven. Wat heb jij geleerd dat ook anderen moeten weten? Deze stukken publiceren de VVOJ en het Fonds BJP, om meer journalisten inzicht te geven in de belangrijkste lessen van deze conferentie. De reflecties ontvangt het Fonds op uiterlijk 1 oktober 2023. 

Let op!

Voor deze conferentie kun je geen reguliere Beurs Expertisebevordering aanvragen. Als je met steun van het Fonds BJP naar de Global Investigative Journalism Conference 2023 wilt, kun je daar alleen kans op maken door deel te nemen aan deze ticketactie.

Beeld: Khalid Amakran