15 maart: deadline subsidieaanvraag NIAS journalist-in-residency

Fonds BJP
Wil jij je vijf maanden toeleggen op je journalistieke project in een inspirerende, academische omgeving? Als journalist-in-residence in het NIAS heb je alle ruimte om te werken aan een journalistiek project. Je lunch wordt verzorgd en je krijgt een kantoorruimte in Amsterdam tot je beschikking, zodat jij je kunt richten op jouw missie: ongestoord werken aan je project.
Iets voor jou? Jij kunt de volgende journalist-in-residence zijn vanaf september 2023. Als je in aanmerking wil komen, kun je tot en met woensdag 15 maart een subsidieaanvraag indienen. Lees hier meer over de beurs en de aanvraag-procedure.
Mark Lievisse Adriaanse rondde onlangs zijn residency af. Hij werkte bij het NIAS aan zijn publieksboek waarin hij democratische crises in liberale democratieën onderzoekt: “Het was heel fijn om vijf maanden redelijk ongestoord aan het werk te zijn. Het proces van het schrijven van een boek is wel totaal anders dan het schrijven voor een krant; ik had geen idee hoe je een boek schrijft. Dat was soms lastig en frustrerend, soms leuk en leerzaam. Bij het NIAS heb ik een mate van concentratie kunnen opbrengen die ik met één dag in de week niet had kunnen opbrengen.”