Vragen?

Vragen?

Journalistieke Projectsubsidies
De pilotregeling Journalistiek+ heeft verschillende calls. Houd de website in de gaten voor de openings- en sluitingsdata.

Journalistiek+

Wil je nieuwe doelgroepen bereiken? Aan de slag met vernieuwende vertelvormen of onderzoeksmethoden? De kwaliteit van je journalistieke onderzoek verbeteren door samenwerkingen aan te gaan? Binnen de nieuwe pilot Journalistiek+ bieden wij aanvragers tijd en financiële ruimte om te experimenteren met nieuwe of inventieve werk- of vertelvormen die hun journalistieke werk naar een volgend niveau brengen.

Als eerste op de hoogte wanneer deze regeling weer beschikbaar is
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Daarin houden we je op de hoogte met updates over nieuwe regelingen, activiteiten en gesteunde projecten.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wat houdt de pilot in?

De journalistiek verandert constant en wij geven journalisten de ruimte onderdeel van die ontwikkeling te zijn. Binnen de pilot Journalistiek+ verkennen we in 2023 en 2024 aan de hand van verschillende thema’s en calls nieuwe en innovatieve journalistieke werk- en vertelvormen.

Elke call trappen we af met een workshop over het thema van de betreffende ronde: daar kun je inspiratie opdoen, mede-journalisten ontmoeten en ideeën opdoen voor je project. Na de kick-off opent de aanvraagperiode en kun je je aanvraag indienen. Uit de ingediende aanvragen selecteert de beoordelingscommissie de projecten die subsidie krijgen om met hun plan aan de slag te gaan. De geselecteerde journalisten komen tussentijds samen om kennis en ervaringen uit te wisselen. Ook bieden wij – waar mogelijk en gewenst – coaching aan.

 

Lees meer over de eerstvolgende call: Samenwerken en doelgroep bereiken

24 januari t/m 21 februari 2024