Vragen?

Vragen?

Journalistieke Projectsubsidies
De pilotregeling Journalistiek+ heeft verschillende rondes. Houd de website in de gaten voor de openings- en sluitingsdata.

Journalistiek+

Wil je nieuwe doelgroepen bereiken? Aan de slag met vernieuwende vertelvormen of onderzoeksmethoden? De kwaliteit van je journalistieke onderzoek verbeteren door samenwerkingen aan te gaan? Binnen de nieuwe pilot Journalistiek+ bieden wij aanvragers tijd en financiële ruimte om te experimenteren met nieuwe of inventieve werk- of vertelvormen die hun journalistieke werk naar een volgend niveau brengen.

Wat houdt de pilot in?

De journalistiek verandert constant en wij geven journalisten de ruimte onderdeel van die ontwikkeling te zijn. Binnen de pilot Journalistiek+ verkennen we in 2023 en 2024 aan de hand van verschillende thema’s nieuwe en innovatieve journalistieke werk- en vertelvormen.

Vaak trappen we de rondes  af met een workshop over het thema van de betreffende ronde: daar kun je inspiratie opdoen, mede-journalisten ontmoeten en ideeën opdoen voor je project. (N.b. de ronde Bereik je doelgroep met jouw journalistieke onderzoek heeft geen kick-off). Uit de ingediende aanvragen selecteert de beoordelingscommissie de projecten die subsidie krijgen om met hun plan aan de slag te gaan. De geselecteerde journalisten komen tussentijds samen om kennis en ervaringen uit te wisselen. Ook bieden wij – waar mogelijk en gewenst – coaching aan.

Lees hier meer over de eerstvolgende ronde: Bereik je doelgroep met jouw journalistieke onderzoek. Aanmelden kan van 29 april tot en met 10 juni 2024