Nieuws
24 oktober 2024

Nieuwe ronde Journalistiek+ voor beeldmakers opent eind oktober

Fotografie en getekende journalistiek zijn een onmisbaar onderdeel van de journalistiek, zeker nu beeld een steeds grotere rol in onze (online) communicatie heeft. In een tijd waarin we overspoeld worden met informatie, kunnen beelden complexe onderwerpen toegankelijk maken en ons met een andere blik naar de wereld om ons heen laten kijken.

8 oktober 2024
8 oktober 2024

Ook zien we steeds vaker AI-gegenereerde beelden. Dat brengt risico’s met zich mee. Ze kunnen nuance missen en maken vaak zonder eerlijke vergoeding gebruik van beelden die gemaakt zijn door fotografen, illustratoren en tekenaars. Voor hen wordt het steeds moeilijker hun journalistieke en documentaire projecten ten uitvoer te brengen.

Ben jij een fotograaf, illustrator of tekenaar en heb je een plan voor een journalistiek onderzoek over een maatschappelijk relevant onderwerp? Op donderdag 24 oktober opent binnen de regeling Journalistiek+ de ronde Beeldende journalistiek voor het realiseren van jouw journalistieke project, zoals een fotoboek, een expositie, een graphic novel of een (serie) data-illustratie(s). Het Fonds BJP wil met deze subsidieregeling beeldmakers in de journalistiek stimuleren en ondersteunen bij hun werk, met voorwaarden en een procedure die beter op deze journalistieke vorm aansluiten.

Houd onze website in de gaten voor meer informatie!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
We houden je op de hoogte met updates over nieuwe regelingen, activiteiten en gesteunde projecten.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief