Nieuws

Nu geopend: Beurs Expertisebevordering

28 februari 2019
28 februari 2019

Journalisten die zich (verder) willen verdiepen in onderzoeksjournalistiek kunnen vanaf nu een beurs aanvragen bij het Fonds BJP in het kader van de Regeling Talentontwikkeling. De nieuwe Beurs Expertisebevordering is bestemd voor bijvoorbeeld training binnen of buiten Nederland, studiereizen, conferenties, workshops of detachering bij een gerenommeerde onderzoeksjournalist of onderzoeksredactie.

De eerste vier beurzen binnen de Beurs Expertisebevordering worden op 22 maart uitgereikt aan de genomineerden voor de aanmoedigingsprijs van De Loep: Sylvana van den Braak en Simone Peek, Kasper Goethals en Daniël Verlaan. Het Fonds BJP heeft het genoegen de genomineerden een voucher ter waarde van €1.000,- aan te bieden, die ze naar eigen inzicht kunnen besteden aan onder meer trainingen, studiereizen en conferenties in binnen- en buitenland, of detachering bij een gerenommeerde onderzoeksjournalist of onderzoeksredactie

De Loep is de jaarlijkse prijs van de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ) voor de beste onderzoeksjournalistiek. De winnaars worden op 22 maart in Amsterdam bekendgemaakt, tijdens de Avond van de Onderzoeksjournalistiek.

De eerste deadline van de nieuwe beurs is vastgesteld op 1 april. Lees hier meer.