Nieuws

Vijf tips voor inspirerende scholingsactiviteiten

Verbreed je journalistieke vaardigheden.

18 maart 2024
18 maart 2024

Journalistiek is constant in ontwikkeling. Daarom is het belangrijk dat journalisten zich ook kunnen ontwikkelen. Wil jij jezelf verdiepen in een nieuwe methode, een andere vertelvorm of je kennis of vaardigheden verbreden? Maak dan gebruik van de Beurs Journalistieke Ontwikkeling. Je kunt de beurs aanvragen voor een breed scala aan scholingsactiviteiten die bijdragen aan de verdieping, versterking of verbreding van jouw journalistieke praktijk. Benieuwd naar de mogelijkheden? Hieronder vind je ter inspiratie enkele voorbeelden van scholingsactiviteiten.

 • Basiscursus financiële journalistiek
  In deze vierdaagse stoomcursus krijg je meer inzicht in financiële markten en producten, (centrale) banken en overheidsfinanciën. Zeer geschikt voor (nieuwe) economieredacteuren die zich willen verdiepen in de financiële (onderzoeks)journalistiek. Kijk hier voor meer informatie (nadere informatie over de sprekers en kosten volgt nog).
 • Deeltijd studiejaar Onderzoeksjournalistiek van Open Eyes Institute 
  Ambieer je een carrière in de onderzoeksjournalistiek? Wil je leren hoe je een zelfstandig en ondernemend journalist wordt? Open Eyes leidt je op tot een allround onderzoeksjournalist. In het deeltijd studiejaar leer je hoe jij crossmediaal onderzoeksverhalen produceert en rond kan komen van publicaties. Via deze link vind je alle informatie.
 • Summer School Mixed-media Storytelling
  Altijd al gedroomd om eens een mediaproductie te maken in het buitenland? En heb jij een bijzondere interesse in het migratievraagstuk? Tijdens de Summer School Mixed Media Storytelling van Open Eyes reis je samen met 16 creatieve makers naar Palermo om individueel of in kleine teams te werken aan een productie. In je productie belicht je de problematiek en omstandigheden van jonge migranten op Sicilië. Je wordt gedurende het hele proces begeleidt door ervaren coaches. Lees meer via deze link.
 • Podcastschool Schik
  Wil jij je ontwikkelen als podcastmaker? Tijdens de vierdaagse Podcastschool van Audiocollectief Schik onderzoek je de kracht van audio door te luisteren, leer je verhalend te interviewen voor audio, te schrijven voor audio en te monteren. Ook kom je van alles te weten over het audiolandschap, zodat je na de Podcastschool weet bij wie je met je podcastidee kan aankloppen. Tijdens de Podcastschool werk je aan een eindopdracht en is er volop ruimte voor individuele coaching. Lees meer via deze link.
 • Training Verslaggeving in conflictgebieden
  Deze driedaagse training van de NVJ Academy en de Koninklijke Landmacht bereidt journalisten voor die plannen hebben om naar conflictgebieden af te reizen. De training wordt gegeven door een oud-oorlogscorrespondent met jarenlange ervaring. Waar moet je allemaal op letten? Wat zijn de valkuilen en hoe kan je die zo goed mogelijk omzeilen? Het minimaliseren van de risico’s, daar gaat deze training over. Lees meer via deze link.

Wil je weten of de activiteit die jij voor ogen hebt in aanmerking komt voor de Beurs Journalistieke Ontwikkeling? Stuur dan een mail naar talentontwikkeling@fondsbjp.nl.