Nieuws
14 oktober 2024

Fonds BJP stelt tien kaarten beschikbaar voor VVOJ Conferentie Onderzoeksjournalistiek

Ben jij freelancejournalist of volg je een journalistieke opleiding en wil je op vrijdag 15 en zaterdag 16 november 2024 naar de VVOJ Conferentie Onderzoeksjournalistiek van de in Rotterdam? Vanuit de Beurs Journalistieke Ontwikkeling stellen wij tien kaarten beschikbaar. Naast een ticket (t.w.v. €270,-) ontvang je een tegemoetkoming in de reis- en verblijfskosten van €150,-

2 oktober 2024
2 oktober 2024

Wat kun je verwachten van de VVOJ Conferentie?

De VVOJ Conferentie Onderzoeksjournalistiek is een jaarlijkse, tweedaagse conferentie, die afwisselend in Nederland en Vlaanderen wordt gehouden. De focus ligt op het uitwisselen van methoden en technieken. De workshops, trainingen en presentaties worden veelal door journalisten gegeven, vaak op basis van hun eigen ervaringen met concrete onderzoeksprojecten. De conferentie biedt daarbij veel gelegenheid tot netwerken.

Dit jaar vindt de conferentie plaats in De Doelen in Rotterdam. Het thema dat deze editie als rode draad door de conferentie loopt is: ‘Onverschrokken de nieuwe wereld in’. Hoe verhoud je je als onderzoeksjournalist tot een nieuwe wereld met AI, desinformatie en mondiale conflicten? En welke tools en technieken zijn er om je als journalist weerbaar hier weerbaar tegen te maken? Op de conferentie kom je weten welke mogelijkheden er allemaal zijn.

Hoe kom ik aanmerking voor een gratis VVOJ-ticket?

Interesse in een ticket voor de VVOJ Conferentie 2024? Door dit formulier in te vullen maak je kans op een ticket en een tegemoetkoming in de onkosten. Kijk hier  voor meer informatie over de conferentie en het programma. De deadline voor het invullen van het formulier is maandag 14 oktober om 23:59.

Het Fonds BJP stelt deze tickets beschikbaar om freelancers te ondersteunen en te stimuleren zich verder te ontwikkelen in de onderzoeksjournalistiek. Van deze tickets gaat ook een deel naar studenten journalistiek of beginnende journalisten.

Bij meer aanmeldingen dan plaatsen kijkt een onafhankelijke commissie, samengesteld door het Fonds BJP, naar de motivaties en zal zij de kandidaten selecteren. In de week van 21 oktober krijg je bericht over de uitslag.

Alle aanmeldingen van freelancers die publiceren in Nederland en van studenten journalistiek in Nederland, die een e-mailadres, motivatie en – in het geval van freelancejournalisten – links naar eigen werk insturen, komen in aanmerking.

Voor geïnteresseerde journalisten uit het Caribisch gedeelte van het koninkrijk zijn er aanvullende financieringsmogelijkheden, neem hierover contact op via talentontwikkeling@fondsbjp.nl.

Reflecties

We vragen de geselecteerde kandidaten een korte reflectie (bijvoorbeeld een kort artikel, audio- of video-opname) met ons te delen, waarin je één of meer sessies beschrijft of vertelt wat de belangrijkste tips zijn die je aan collega-onderzoeksjournalisten zou willen meegeven. Wat heb jij geleerd dat ook anderen moeten weten? Deze stukken delen wij op onze sociale media, om meer journalisten inzicht te geven in de belangrijkste lessen van de VVOJ Conferentie.

 

Let op!

Naast deze ticketactie behandelen wij géén reguliere aanvragen voor de VVOJ Conferentie binnen de Beurs Journalistieke Ontwikkeling, tenzij de aanvrager zeer specifiek en inhoudelijke motiveert waarom het bijwonen van de conferentie een essentieel onderdeel is van een breder scholingstraject.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
We houden je op de hoogte met updates over nieuwe regelingen, activiteiten en gesteunde projecten.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief