Vacature: wij zoeken een medewerker communicatie en PR

Fonds BJP

Zet jij jouw communicatietalent graag in bij een organisatie die journalisten steunt en impactvolle journalistiek mogelijk maakt? Vind je het leuk om in een klein team te werken, snel te schakelen, enthousiast en nauwkeurig te communiceren en ons bereik te helpen vergroten? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten zoekt per direct een PR- en communicatiemedewerker (32 uur)

Over het Fonds BJP

Het Fonds BJP is opgericht door journalisten, voor journalisten en maakt als onafhankelijke stichting journalistieke diepgang mogelijk. We stellen journalisten al 30 jaar in staat tegels te lichten, dieper te graven en misstanden bloot te leggen. Dat doen we door journalisten financieel te ondersteunen bij projecten, door een nieuwe generatie onderzoeksjournalisten op te leiden en door journalisten in staat te stellen zich professioneel te blijven ontwikkelen. Meer informatie over het Fonds en de subsidieregelingen is te vinden op onze website.

Over de functie

Als PR- en communicatiemedewerker werk je onder leiding van een senior medewerker PR en communicatie. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor alle externe communicatie van het Fonds BJP. Je doel is om journalisten niet alleen te informeren maar ook te inspireren. Zodat journalisten los kunnen komen van de waan van de dag en diepgravende journalistiek projecten op kunnen pakken. Zodat ze zich in een veranderend medialandschap continu kunnen blijven ontwikkelen als journalist via onze Beurs Expertisebevordering. Of zodat beginnende journalisten via onze regeling Jong Talent hun eerste carrièrestappen zetten in de onderzoeksjournalistiek.

Je bedenkt creatieve manieren om nieuwe subsidieregelingen uit te lichten. Daarnaast denk je mee over onze positionering en imago bij nieuwere doelgroepen zoals audiovisuele journalisten, fotografen en regionale/lokale journalisten. Heb jij ideeën over hoe we een brede en diverse groep journalisten kunnen bereiken? We lezen ze graag terug in je motivatiebrief!

De baan is hoofdzakelijk uitvoerend van aard, maar binnen je functie is er ruimte voor eigen invulling en creativiteit. Je zult je bijvoorbeeld bezighouden met het inplannen van online spreekuren, het organiseren van ticketacties voor journalistieke evenementen, het bestellen en verspreiden van promotiemateriaal en het bijhouden van contact- en maillijsten. Maar je beheert ook de sociale mediakanalen en maakt heldere, uitnodigende zowel geschreven als (audio)visuele content.

Daarnaast onderhoud je actief contact met partnerorganisaties en deel je belangrijk nieuws met ons netwerk. Je bent er altijd op uit dat netwerk te vergroten en zowel online als offline bestaande en nieuwe doelgroepen te bereiken. Je organiseert workshops of presentaties bij journalistieke opleidingsinstellingen, redacties en op andere plekken. Samen met je collega’s representeer je het Fonds BJP tijdens journalistieke prijsuitreikingen en evenementen zoals de VVOJ-conferentie, de Lokale Media Awards of het Festival van de Journalistiek.

Wat we bieden

Bij het Fonds BJP heb je als medewerker communicatie en PR een veelzijdige en flexibele baan waarbij je zowel zelfstandig als teamgericht werkt. Binnen onze kleine organisatie die waarde hecht aan laagdrempeligheid en benaderbaarheid heb je veel inbreng en worden je ideeën verwelkomd. Je werkt voor een groot deel locatie-onafhankelijk. In overleg is het mogelijk om gedeeltelijk thuis of soms remote te werken. Als je liever op ons gezellige kantoor in hartje Amsterdam werkt, kan dat ook. Wel is het van belang dat je aanwezig kunt zijn tijdens evenementen, die vaak in de Randstad plaatsvinden. Je krijgt in eerste instantie een jaarcontract van 32 uur per week, met een proeftijd van een maand. Je bruto salaris op basis van fulltime werk ligt tussen de €2.538,21 en €3.934,24.

Wat we vragen

  • Je hebt affiniteit met journalistiek/media en vervult graag een rol binnen een ondersteunende organisatie zoals het Fonds BJP;
  • Je hebt ervaring met het managen van social media-kanalen;
  • Je hebt ervaring met eindredactie en met het maken van content (interviews, nieuwsberichten, korte artikelen). Ervaring met (audio)visuele communicatie is een pre;
  • Je werkt effectief, georganiseerd en kunt snel schakelen;
  • Je kunt korte termijn-acties naast langere termijnplanningen laten werken;
  • Je beheerst de Nederlandse taal en communiceert niet alleen extern soepel, maar ook binnen het team met je collega’s
  • Ervaring met Hootsuite, WordPress, Mailchimp, Facebook-/Linkedin-advertenties en Google Analytics is een pre;
  • Ervaring op het gebied van SEO is een pre.


Interesse?

Het Fonds BJP wil de pluriformiteit van de samenleving in organisatie en beleid recht doen en verwelkomt daarom graag sollicitaties van kandidaten met een achtergrond die in onze organisatie nu nog ondervertegenwoordigd is.

Heb je interesse in de functie? Stuur dan uiterlijk maandag 19 december 2022 je c.v. en een korte motivatie naar vacatures@fondsbjp.nl. Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Livia Benders, via communicatie@fondsbjp.nl.